verwerkingsgroep vrouwen

seksueel trauma september 2020

 

Herken je 1 of meerdere van deze punten?

– Je past je vaak aan anderen aan en weet niet goed wat je nou zelf wil

– Je zou willen dat je meer uit zou kunnen spreken wat er binnen in jou leeft en zo de kloof tussen jouw binnen- en buitenwereld overbruggen

– Je hebt moeite met seksualiteit

– Je hebt het gevoel dat je zo veel meer in je mars hebt, maar het komt er maar niet uit

– Je verlangt enerzijds naar intimiteit, maar anderzijds vindt je het lastig om hier mee om te gaan. 

Als je traumatische ervaringen hebt opgedaan op seksueel gebied, dan bestaat de verwerking daarvan uit verschillende elementen. Vaak moet je eerst stabiliteit in je leven creëren, de ervaringen cognitief bevatten en emotioneel doorwerken. En dan? Ergens begint het leven daar pas. Een leven waarin je, in vaak onverwachte situaties, tóch weer wordt geconfronteerd met lichamelijke en emotionele beperkingen, met triggers die je belemmeren om vrijuit je leven te leiden.

In de verwerkingsgroep seksueel trauma heb je de mogelijkheid om een volgende stap te zetten in je proces. Om oog in oog te komen staan met de invloed die het trauma nog heeft, en om in het bewust worden hiervan je te bevrijden van deze last.

In zes sessies staan we stil bij de macht van de dader, de patronen die jouw vitaliteit verminderen en geven we je de mogelijkheid om weer in contact te komen met jouw authentieke kracht.

We zullen aan de hand van de theorie rondom traumaseksualiteit en systemisch werk je oefeningen bieden waarin je in contact kan komen (en blijven) met je gevoel, terwijl je in contact staat met de groep. De uitwisseling en herkenning in de groep verdiept je eigen proces.  

Ervaring oud-deelneemster:

Er is een kracht in mij aangeboord, ik noem haar mijn licht, bron.
Ik heb veel in het donker geleefd……niet in mijn kracht.
Hierin is verandering gekomen, en het begin van deze nieuwe fase is gevormd door het samen zijn en werken met jullie.

voor wie

Dit is de juiste groep voor jou als je:

In je jeugd seksueel misbruik meegemaakt hebt. Je al een stuk verwerking achter de rug hebt, maar toch voelt dat het misbruik nog te veel invloed op je leven heeft. Je toe bent aan een nieuwe stap en deze samen met andere vrouwen wilt zetten.  

 

Door wie

De ochtenden worden begeleid door mij en Lisette Stuip (Filosofe, gespecialiseerd in traumaverwerking en systemisch coach). Beide zijn we ook ervaringsdeskundige. De bijeenkomsten zijn o.a. gebaseerd op de methode van Peter John Schouten (Traumaseksualiteit) en Bert Hellinger (Systemisch werk).

Lisette Stuip:
Ik ben zowel in de theorie als de praktijk Lisette Stuipop zoek gegaan naar een antwoord op hoe je contact kunt maken met je bron van levenslust. Trauma’s – vooral die op het gebied van seksualiteit – blokkeren vaak de toegang tot deze bron en verminderen je vitaliteit.

Het is mogelijk om die levenslust weer te ervaren, zelfs als je het gevoel hebt dat je die nog nooit écht hebt ervaren. Elke traumatische verwonding verdient het om met aandacht te worden behandeld, waarmee de pijn aan het licht kan komen en er een helend effect optreed. Ik vind het een eer om mensen te mogen begeleiden in het proces om meer in contact te komen met zichzelf en daarmee ook met de wereld om hen heen.

Karen Koole:
Ik ben al heel lang geïnteresseerd in waarom mensen karen kooledoen wat ze doen (of juist niet doen). Mijn eigen helingsproces heeft mijn inzicht en interesse daarin nog meer vergroot.

Seksueel misbruik heeft invloed op je geest en lichaam. Het zorgt dat er patronen ontstaan zijn, die er in je volwassen leven voor zorgen dat je niet je volledig potentieel kunt leven.

Ik geloof in de kracht en wijsheid van mensen. We hebben allemaal de mogelijkheid om onze wonden te helen, onze patronen te veranderen en het contact te herstellen met wie we van nature zijn. Hoe groot het trauma ook is, er is een deel dat ongeschonden en authentiek blijft. Daar weer contact mee maken geeft meer eenheid, geluk, vrijheid en plezier in je leven.

data

26 september
3, 17 en 31 oktober
14 en 28 november 
van 10.00 tot 13:00

 

locatie & meer

Waar:
De ruimte bevindt zich vlakbij het Amstelstation, aan het begin van de Weesperzijde

Kosten:
325 euro per persoon voor 6 dagdelen van 10:00 tot 13:00.

Corona:
Mocht het zo zijn dat het door verscherpte corona maatregelen niet mogelijk is om als groep bij elkaar te komen, dan is het mogelijk om de kosten voor de nog resterende bijeenkomsten retour te ontvangen.    

Aanmelden:
Aanmelden kan door een mail te sturen naar contact[at]karenkoole.nl

We werken in een kleine groep, rond de 6 vrouwen. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

Heb je nog vragen? Bel gerust naar Lisette 0638003084 of Karen 0642150399.

 

Coronamaatregelen in de groep:
We houden in de groep 1,5 meter afstand en we vragen je om bij gezondheidsklachten thuis te blijven.